perjantai 28. maaliskuuta 2014

Banaanileipä

Kokeilin ensimmäistä kertaa väsätä banaanileipää ja se onnistui todella hyvin. Oli aluksi ehkä hieman vaikeaa miettiä että minkä kanssa tätä leipää söisi, mutta vaihtoehtojahan löytyi ihan vain kokeilemalla eri yhdistelmiä.



Banaanileipää varten tarvitset:
3 kypsää banaania
300 gr jauhoa
100 gr tai vähemmän sokeria
oman maun mukaan vanilijasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 muna
4 rkl öljyä
rusinoita
1/2 tl suolaa

Kuori banaanit ja murskaa ne haarukalla. Banaanit kannattaa olla jopa ylikypsiä, jotta ne on helpompi murskata ja maku ei olisi kitkerä. Lisää banaanien joukkoon sokerit, suola, muna ja öljy ja sekoita ne esimerkiksi yleiskoneella. Lisää sitten joukkoon jauhot (itse korvasin osan jauhoista täysjyväjauhoilla) ja sekoita. Nostele lopuksi mahdolliset rusinat joukkoon ja paista 45 minuuttia 180 asteessa tai kunnes leipä on kauniin kullan ruskea.

2 kommenttia: